به خانواده دادگر بپیوندید


Email/ایمیل
Name/نام

تغییر قانون شهروندی

سوال: چه زمان دولت، قوانین شهروندی را تغییر خواهد داد و این تغییر، چگونه شرایط من را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟ پاسخ: دولت لیبرال، همواره اعلام کرده است...

2586
2586
Share

سوال: چه زمان دولت، قوانین شهروندی را تغییر خواهد داد و این تغییر، چگونه شرایط من را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

پاسخ: دولت لیبرال، همواره اعلام کرده است که قصد دارد، تغییرات بحث‌برانگیز قانون شهروندی دولت قبلی آقای هارپر را، لغو نماید. به همین دلیل، لایحه‌ای (پیش‌نویس قانون) را برای ترسیم تغییرات در نظر گرفته شده، معرفی کرده است که از پاییز سال جاری، قانونی خواهد شد. این لایحه، بیش‌تر شرایط جدال‌برانگیز و زمینه‌هایی را که منجر به ابطال شهروندی می‌شود را، لغو خواهد کرد؛ مانند اعلام این موضوع که قصد دارید پس از کسب شهروندی، در کانادا باقی بمانید. بسیاری از مزایای قبلی نیز، مجددا به حالت قبلی خود برخواهد گشت: دوره اقامت، از 4 سال از 6 سال به 3 سال از 5 سال، کاهش خواهد یافت؛ همچنین، تا حداکثر 1 سال از اقامت موقت، هر روز کامل، نصف روز محاسبه خواهد شد. به علاوه، شرایط جدیدی نیز به این لایحه اضافه شده که در قانون قبلی وجود نداشته است: قابلیت بازپس گرفتن مدارکی که از لحاظ منطقی، تقلبی بوده و یا برای کارهای متقلبانه یا خلاف مورد استفاده قرار گیرند، و همچنین تعداد روزهایی که در دوره محکومیت سپری شود (مانند محکومیت زندان تحت شرایط خاص) در دوره اقامت شما برای کسب شهروندی، محاسبه نخواهد شد.
همچنین، حتی اگر شرط اقامت در کانادا برای کسب شهروندی نیز لغو شود، متقاضیانی که شرایط لازم برای کسب شهروندی را نداشته باشند، نمی‌توانند سوگند شهروندی را، ادا نمایند. این بدان معنا است که، اگر شما درخواست شهروندی خود را ارایه کنید و پس از آن کشور را ترک نمایید، اگر شرایط و ملزومات تابعیت را دیگر نداشته باشید، حتی اگر با درخواست شما موافقت نیز شده باشد، موفق به اخذ شهروندی، نخواهید شد. این بخش از قانون در مورد تمام متقاضیانی که در حال حاضر پرونده‌شان بررسی می‌شود، اعمال خواهد شد، حتی اگر درخواست خود را پیش از 11 جون 2015، ارایه کرده باشند.
برخی از تغییرات مهم، به شرح زیر می‌باشد:
• تغییر سن مهارت و آزمون زبان برای متقاضیان از 64-14 به 54-18 سال
• لغو حداقل حضور فیزیکی 183 روز در آخرین سال از قانون 4 سال از 6 سال
• تغییر شرط تکمیل فرم مالیاتی از 4 سال مالی از 6 سال، به 3 سال مالی از 5 سال؛ و
• ممنوعیت کسب تابعیت و ادای سوگند شهروندی، برای کسانی که دوران محکومیت خود را می‌گذرانند.
افرادی که تحت قانون جاری و/یا اصلاحات آن، واجد شرایط اخذ تابعیت هستند، باید کاملا از تفاوت شرایط و قوانین، در زمان ارایه درخواست‌شان، آگاهی داشته و از آن به نفع خود، استفاده کنند. برای برخی شاید قوانین جاری مزایای بیشتری داشته باشد (به‌طور مثال، افرادی که دوره محکومیت خود را سپری می‌کنند و می‌خواهند از روزهای سپری شده خود برای کسب تابعیت، استفاده نمایند)، در حالی که برای برخی دیگر، اصلاحات ایجاد شده در قوانین، شرایط بهتری را به همراه دارد (مانند کسانی که کمتر از 4 سال اقامت داشته‌اند یا کسانی که می‌خواهند از زمان اقامت خود در طول مدت اقامت موقت‌شان، استفاده کنند). از آن جایی که اصلاحات ایجاد شده، بر روی پرونده‌های در جریان نیز اعمال می‌شود، شاید افرادی که درخواست خود را ارسال کرده‌اند نیز بهتر باشد دقت کنند که آیا بهتر است پرونده خود را پس بگیرند و دوباره ارسال کنند یا خیر (مثلا، افرادی که شاید طبق قانون قبلی شرایط اخذ تابعیت را نداشته باشند).

Q: When will the government change the Citizenship Act, and how will it affect my eligibility?

A: The Liberal government has always stated its intention to repeal the controversial changes to the Citizenship Act under Mr. Harper’s regime. It has introduced a bill (draft law) outlining the intended changes, which should become law sometime this fall. The draft law confirms that the most controversial provision, the new grounds for revocation of citizenship, will be repealed, as will the declaration of intention to remain in Canada once you become a citizen. Some of the key benefits of the former act will also return: residency requirement will be reduced from four out of six years to three out of five years; and you may gain half day of residency for each full day you were present in Canada on temporary status, up to a maximum of one year. It has added some new provisions though that were not in the previous act: the power to seize documents that, under reasonable grounds, are believed to be fraudulent or are being used fraudulently; and removing the ability to count time spent on a conditional sentence (a sentence served in the community instead of jail, with certain conditions) towards your residency requirement.

Also, though the intention to reside in Canada provision will be repealed, applicants will not be able to take the oath of citizenship if they have either never met or no longer meet the requirements for being granted citizenship. This suggests that if you submit your application and say leave the country thereafter, such that you no longer meet the requirements for being granted citizenship, you will not be able to become a citizen even if your application is approved. This section of the act is set to apply to ALL applications presently in process, even if submitted prior to June 11, 2015.

Some of the other key amendments are listed below:
• Changing the language proficiency requirements and testing from applicants aged 14-64 to applicants aged 18-54;
• Repeal the minimum 183 days of physical present in 4 of the last 6 years
• Changing the requirement to file income taxes from 4 taxation years out of 6 years to 3 taxation years out of 5 years; and
• Prohibiting those serving a conditional sentence from being granted citizenship or taking the oath of citizenship.

Individuals who may qualify for citizenship under the present and/or its proposed amendments should be mindful of the differing requirements under each in order to decide when to apply. There are aspects of the present law that may be more advantages to some (such as those who are using time spent under a conditional sentence towards their residency requirement for example), while aspects of the proposed amendments will be more advantageous to others (such as those with less than 4 years of residency or those who require time spent as a temporary resident to meet the residency obligation). As the proposed amendments will also affect applications already in process, those who have already submitted their application may also need to consider whether it is best to withdraw their present application and submit a new one (for example those who may “no longer” meet the requirements of becoming a citizen).

 

پانته‌آ جعفری
وکیل رسمی دادگستری
,Immigration
Corporate & Commercial Law

dadgar main author

In this article

Join the Conversation