به خانواده دادگر بپیوندید


Email/ایمیل
Name/نام

مهاجرت به کانادا از طریق برنامه‌های استانی Immigrate to Canada under PNP

در کانادا، تعیین خط و مشی کلی مهاجرت به عهده دولت فدرال است، اما استان‌ها و مناطق نیز می‌توانند با در نظر گرفتن نیاز بازار کار خود، متقاضیان...

1553
1553
Share

در کانادا، تعیین خط و مشی کلی مهاجرت به عهده دولت فدرال است، اما استان‌ها و مناطق نیز می‌توانند با در نظر گرفتن نیاز بازار کار خود، متقاضیان مهاجرت واجد شرایط را از خارج از کانادا انتخاب و آن‌ها را مقیم دایم این کشور کنند. به همین منظور، استان‌ها و مناطق از برنامه‌های مختلفی برای انتخاب مهاجران خود استفاده می‌کنند. قصد داریم در هر شماره از مجله به بررسی یکی از برنامه‌های استانی کانادا بپردازیم. در این شماره به بررسی استان آلبرتا می‌پردازیم.

جغرافیا و اقتصاد استان آلبرتا
مرکز استان آلبرتا ادمونتون و مهم‌ترین شهر آن کلگری است. شهر بنف از نقاط دیدنی این استان است. مساحت آلبرتا ۶۶۱٫۸۴۸ کیلومتر مربع است و بعد از کبِک، آنتاریو و بریتیش کلمبیا در رده چهارم قراردارد. جمعیت آلبرتا در سرشماری سال ۲۰۱۱ برابر ۳٫۶۴۵٫۲۵۷ نفر است. حدود ۸۱ درصد جمعیت در مناطق شهری زندگی می‌کنند. انگلیسی رایج‌ترین زبان در آلبرتا است. بعد از آن زبان چینی (۳٪) زبان آلمانی (۲٫۶٪)، زبان فرانسوی (۱٫۹٪) و زبان فارسی در حدود (۰٫۵٪) است.
آلبرتا دارای تنوع قومی قابل توجهی است، که از انگلستان، ایرلند، اسکاتلند، ولز، آلمان، فرانسه، اوکراین و خاورمیانه آمده‌اند. مذاهب مختلفی در آلبرتا رایج است که مهم‌ترین آن کاتولیک است. از نظر تنوع مذهبی بعد از بریتیش کلمبیا و آنتاریو در رتبه سوم قرار دارد. مسلمانان ۱٫۷٪ جمعیت را تشکیل می‌دهند. قدیمی‌ترین مسجد کانادا به نام مسجد رشید در ادمونتون واقع شده است.
آلبرتا استان نفت‌خیزی است. این استان غربی‌ترین مکان در بین سه استان فلاتی شکل کانادا و به عنوان استان انرژی معروف ‌است. اکثر جمعیت این منطقه در دو شهر بزرگ این استان، ادمونتون و کالگری با جمعیت هر کدام بالای یک میلیون نفر سکنی گزیده‌اند. با کمک اقتصاد در حال رشد، آلبرتا به یکی از مهم‌ترین مقصدها برای مهاجران به کانادا تبدیل شده‌ است. امروزه آلبرتا بدون شک دارای شکوفاترین اقتصاد استانی در کانادا است و در سطح جهانی به خاطر کیفیت بالای زندگی معروف است.

برنامه مهاجرت استانی آلبرتا AINP
ویژ گی مهم این برنامه
متقاضی باید جهت ارایه درخواست و در طول روند ارزشیابی برای برنامه مهاجرت استانی آلبرتا، مجوز کار معتبر داشته باشد. تنها متقاضیان دسته استخدام راهبردی، زیر دسته حرفه‌های مهندسی از این امر مستثنی هستند. در مرحله ارزشیابی، باید مجوز کار معتبر یا وضعیت ضمنی را بر اساس یکی از موارد زیر به برنامه استانی ارایه دهید:
• “ارزشیابی تاثیر بازار کار” LMIA مثبت
• معافیت از “ارزشیابی تاثیر بازار کار” که از سوی اداره مهاجرت و شهروندی کانادا تعیین می‌شود

برنامه‌های استانی انتخاب مهاجر استان آلبرتا
استان آلبرتا از طریق دسته‌ها و زیر دسته‌های زیر مهاجر می‌پذیرد:
• دسته استخدام راهبردی Strategic Recruitment Stream
• دسته نیاز کارفرما Employer-driven Stream
• دسته کشاورزان و مزرعه داران خود اشتغال Self-Employed Farmer Stream

دسته استخدام راهبردی
افراد در این دسته می‌توانند بدون داشتن پیشنهاد کار از سوی کارفرما، درخواست مهاجرت استانی دهند. این دسته از سه زیر دسته پایین تشکیل می‌شود:
• زیر دسته حرفه‌های اجباری و اختیاری: این برنامه مناسب ناظران و سرپرستان عملیات Supervisors، سرکارگران و صنعتگران مشغول در حرفه‌ها و صنایع اجباری و اختیاری استان آلبرتا است. جهت مشاهده فهرست حرفه‌های اجباری و اختیاری به نشانی زیر مراجعه کنید:
tradesecrets.alberta.ca/SOURCES/PDFS/designated_trades_certification.pdf
شرایط لازم:
• داشتن قصد زندگی و کار دایمی در آلبرتا
• افراد هنگام ارایه درخواست خود باید با داشتن مجوز کار معتبر مقیم آلبرتا باشند
• متقاضیان هنگام ارایه درخواست باید در صنعت مرتبط خود برای کارفرمایی کار کنند یا در سه سال گذشته به مدت 6 ماه برای کارفرمایی در آلبرتا کار کرده باشند. داشتن اجازه کار معتبر برای متقاضیانی که در آلبرتا مشغول کار هستند، الزامی است
• داشتن “گواهی صلاحیت آلبرتا” Alberta Qualification Certificate یا “گواهی صنعتی معتبر” Recognized Trade Certificate در یک صنعت اجباری یا اختیاری
• زیر دسته حرفه‌های مهندسی: این برنامه ویژه مهندسان، طراحان و نقشه کش‌های رشته‌های مختلفی است که تجربه کار در آلبرتا دارند. جهت مشاهده فهرست حرفه‌های مهندسی به نشانی زیر مراجعه کنید:
www.albertacanada.com/files/albertacanada/SRS_Engineering_NOC_List_Managers
شرایط لازم:
• داشتن قصد زندگی و کار دایمی در آلبرتا
• افراد هنگام ارایه درخواست خود باید مقیم آلبرتا باشند
• داشتن مدارک تحصیلی یا آموزش مهندسی، طراحی یا نقشه کشی
• متقاضیان باید هنگام درخواست در حال کار در استان آلبرتا باشند یا در طول دو سال گذشته برای کارفرمای آلبرتایی کار کرده باشد. سابقه کار ممکن است با قرارداد یا بدون آن باشد.
• زیر دسته فارغ التحصیلان تحصیلات تکمیلی (بالاتر از کارشناسی):
افرادی که از دانشگاه‌های معتبر در دوره‌های بالاتر از کارشناسی در آلبرتا فارغ التحصیل شده‌اند و در حال حاضر در آلبرتا و در شغلی قابل قبول با مجوز کار تحصیلات تکمیلی Post-Graduation Work Permit مشغول به کار هستند، می‌توانند برای این برنامه واجد شرایط باشند.

شرایط لازم:
• داشتن قصد زندگی و کار دایمی در آلبرتا
• افراد هنگام ارایه درخواست خود باید به کار تمام وقت در آلبرتا اشتغال داشته باشند
• داشتن گواهی نامه، دیپلم، مدرک تحصیلی از مؤسسات معتبر. دوره تحصیلی در آلبرتا نباید کم‌تر از یک سال باشد
• داشتن مجوز کار تحصیلات تکمیلی معتبر
• اشتغال به کار در طبقه بندی حرفه‌های ملی‌های سطح 0 (مشاغل مدیریتی)، A (مشاغلی که معمولا مستلزم اتمام تحصیلات دانشکاهی است)، B (مشاغلی که معمولا مستلزم اتمام تحصیلات کالج است)، یا C (مشاغلی که معمولا مستلزم تکمیل دوره‌های آموزشی خاص یا اتمام تحصیلات متوسطه است). جهت اطلاع از طبقه بندی‌های حرفه‌های ملی به آدرس زیر مراجعه کنید: www5.hrsdc.gc.ca/noc
• در صورت اشتغال به کار در طبقه بندی حرفه‌های ملی سطح C (نیمه ماهر)، متقاضیان باید نتیجه آزمون زبان را در پرونده خود قرار دهند.
دسته نیاز کارفرما
متقاضیان در این دسته می‌توانند با استفاده از سه زیر دسته درخواست مهاجرت استانی دهند.
• زیر دسته نیروی متخصص کار: در صورتی که کارفرمایی در آلبرتا به شما پیشنهاد کار دایم تمام وقت در یکی از مشاغل مستلزم مهارت داده باشد، می‌توانید از این طریق درخواست اقامت دایم کنید. پیشنهاد کار باید در شغلی باشد که نوع و سطح مهارت آن در “طبقه بندی حرفه‌های ملی” یکی از سطوح (مشاغل مدیریتی)، A (مشاغلی که معمولا مستلزم تحصیلات دانشگاهی است) و B (مشاغل فنی و حرفه‌ای که معمولا مستلزم اتمام تحصیلات در کالج و مراکز فنی و حرفه‌ای یا کارآموزی است) قرار داشته باشد.
شرایط لازم:
• داشتن قصد زندگی و کار دایمی در آلبرتا
• داشتن تحصیلات، آموزش، تجربه کاری و پروانه لازم کار در آلبرتا
• داشتن اجازه کار معتبر(در صورتی که شخص قبل از ارایه درخواست مشغول کار در آلبرتا باشد)
• داشتن مدرک دال بر وضعیت قانونی اگر شخص مقیم خارج از کانادا باشد
زیر دسته فارغ التحصیلان بین المللی: در صورتی می‌توان از این طریق درخواست اقامت دایم داد که از مؤسسه معتبری در کانادا تحصیلات بعد از دیپلم متوسطه داشته باشید، مجوز کار پس از فارغ التحصیلی داشته باشید، و به شما پیشنهاد کار دایمی تمام وقت در یکی ازمشاغل قابل قبول از طرف کارفرمایی در آلبرتا داده شده باشد.

شرایط لازم:
• داشتن قصد زندگی و کار دایمی در آلبرتا
• اشتغال به کار تمام وقت در آلبرتا برای کارفرمای حامی درخواست متقاضی
• شغل فعلی باید مانند شغل فهرست شده در درخواست مهاجرت استانی آلبرتا باشد. شغل باید در “طبقه بندی مشاغل ملی” NOC دارای یکی از کدهای A، B، یا C باشد.
• شغل مورد نظر نباید برای این برنامه، فاقد شرایط لازم باشد.
• داشتن گواهی پایان دوره، فوق دیپلم یا معادل آن، و یا دانشنامه از مؤسسه آموزشی معتبر آلبرتا یا کانادا
• طول دوره نباید کم‌تر از یک سال باشد.
• داشتن مجوز کار تحصیلات تکمیلی Post-graduation work permit
• در صورت قرار داشتن شغل مورد نظر در سطح C “طبقه بندی مشاغل ملی”، نتیجه آزمون زبان باید ارایه شود.
• دسته نیروی متخصص نیمه ماهر: این برنامه مختص کارگران خارجی موقتی است که شغل دایمی تمام وقت از طرف کارفرمایان آلبرتا در مشاغل نیمه حرفه‌ای قابل قبول به آن‌ها پیشنهاد می‌شود. در این برنامه فقط مشاغل و صنایع مهم و منتخب قرار دارند و متقاضیان باید شرایط زبانی حداقل را داشته باشند. مشاغل و صنایع منتخب در این دسته عبارتند از:

صنعت فرآوری مواد غذایی و نوشیدنی‌ها:
مشاغل واجد شرایط عبارتند از:
• کارگر تولید غذا و نوشیدنی
• کارگر نانوایی و شیرینی پزی
• تمیز کننده‌های تجهیزات صنعت فرآوری مواد غذایی و نوشیدنی‌ها
• قصاب‌های صنعتی و برش دهنده گوشت
• کارگران تولید طیور

هتل و اقامت
• سرویس دهندگان غذا و نوشیدنی
• خدمتکاران اتاق
• متصدیان پذیرش

تولید
جهت اطلاع از فهرست مشاغل به آدرس زیر مراجعه کنید:
www.albertacanada.com/AINP-ED-EligibleManufacturingOccs.pdf
• رانندگان تریلی برای مسافت‌های دور
• صنعت خدمات غذایی
• سرو کننده‌های مواد غذایی و آشامیدنی
• خدمتکاران پشت و جلوی پیشخوان
• دستیاران آشپزخانه
شرایط کلی:
• اشتغال به کار تمام وقت در آلبرتا با مجوز کار معتبر در شغل قابل قبول (به توضیحات زیر مراجعه کنید.)
• داشتن تحصیلات تا حداقل دیپلم متوسطه
• ارایه نتایج آزمون زبان
• داشتن شرایط اضافه برای صنایع ویژه (به توضیحات زیر مراجعه کنید.)
در حال حاضر برای دسته “نیروی متخصص نیمه ماهر”، پنج صنعت دارای شرایط هستند. هر کدام از این صنایع، دارای معیارهای ویژه خود هستند.

صنعت فرآوری مواد غذایی و نوشیدنی‌ها
شرایط لازم: متقاضی باید
• مصاحبه‌ای را با یکی از اعضای “توسعه کشاورزی و روستایی آلبرتا” AARD انجام دهد.
• سه سال تجربه کار تمام وقت کشاورزی را در کشور خود داشته باشد.
• قبل از ارایه درخواست مهاجرت استانی خود، حداکثر 6 ماه در آلبرتا استخدام شده باشد.

صنعت تولید
شرایط لازم: متقاضی باید
• حداقل دو سال تجربه کار تمام وقت در صنعت را داشته باشد.
• دست کم یک سال از این دو سال باید تجربه کار در کانادا داشته باشد.
• قبل از ارایه درخواست مهاجرت استانی خود، حداکثر 6 ماه در آلبرتا استخدام شده باشد
صنعت خدمات غذایی
شرایط لازم: متقاضی باید
• حداقل سه سال تجربه کار تمام وقت در مشاغل مرتبط با صنعت را در داخل یا خارج از کانادا داشته باشد.
• قبل از ارایه درخواست مهاجرت استانی خود، حداکثر 9 ماه در آلبرتا استخدام شده باشد.

دسته خود اشتغال بخش کشاورزی
طبق این برنامه، متقاضیان با داشتن منابع مالی و تجربیات مدیریتی در اداره مزارع می‌توانند مزرعه‌ای را در این استان خریداری و اداره کنند.
شرایط لازم:
• داشتن مهارت‌های مدیریت کشاورزی
• داشتن تجربه کسب و کار مزرعه داری و کشاورزی
• مدارک مربوط به تحصیلات و آموزش‌های مرتبط و یا تجربه کاری
• ارایه طرح تجاری برای تاسیس شرکت کشاورزی در آلبرتا
• ارایه مدرک نشان دهنده علاقه مندی یک مؤسسه مالی کانادایی جهت سرمایه گذاری مشترک
• داشتن منابع مالی مورد نیاز
• نشان دادن توانایی سرمایه گذاری حداقل 500 هزار دلاری در کسب و کار کشاورزی در آلبرتا
• اثبات داشتن حداقل500 هزار دلار سرمایه یا تاییدیه دسترسی به این میزان سرمایه از طریق منابع دیگر
• سرمایه گذاری در کسب وکار کشاورزی با تمرکز بر محصولات اولیه
• بیان قصد سرمایه گذاری از طریق طرح تجاری پیشنهادی
• درخواست‌هایی که بیش‌ترین فرصت را برای رشد اهداف محصولات غذایی کشاورزی نشان دهند، در اولویت قرار خواهند گرفت.
حداقل میزان مهارت زبانی
حداقل مهارت زبانی مورد قبول در برنامه مهاجرت استان آلبرتا به شرح زیر است. دو آزمون اول مربوط به زبان انگلیسی و آزمون سوم مربوط به زبان فرانسوی است.
CELPIP (Canadian English Language Proficiency Index Program)
Listening: 2H Reading: 2H Writing: 2H Speaking: 2H
IELTS (International English Language Testing System) General Test*
Listening: 4.5 Reading: 3.5 Writing: 4 Speaking: 4
TEF (Test d’Evaluation de Francais)
Listening : 145 Reading : 121 Writing : 181 Speaking : 181

افراد غیر واجد شرایط برای برنامه‌های استانی آلبرتا
• افراد روحانی، معلم‌های مدارس ابتدایی و متوسطه، ورزشکاران حرفه‌ای و دستیاران آزمایشگاه‌های دندانپزشکی
• متقاضیان پناهندگی، یا افرادی که پرونده آن‌ها در مرحله تجدید نظر فدرال یا اخراج است.
• خدمتکاران منازل مقیم کانادا
• کارگران خارجی موقت مشغول به کار و مقیم در استان به غیر از آلبرتا
• دانشجویان خارجی مشغول تحصیل در کانادا و در حال انجام برنامه‌های کارورزی

امید است که استفاده لازم را از این مطالب برده‌اید، درشماره آینده به معرفی و بررسی برنامه استانی بریتیش کلمبیا می‌پردازیم.

dadgar main author
In this article

به خانواده دادگر بپیوندید

با پیوستن به بزرگترین پرتال حقوقی ایرانیان آمریکای شمالی ،اطلاعات خود را به روز کنید و آخرین اخبار دادگر را هفتگی دریافت کنید. همچنین به قید قرعه برنده یکسال اشتراک رایگان ما شوید.
Email/ایمیل
Name/نام
اطلاعات شما تحت دادگر محفوظ می باشد.