به خانواده دادگر بپیوندید


Email/ایمیل
Name/نام

چگونه می‌توانم وکیل شوم؟

تقریبا 24 دانشکده حقوق در سراسر کانادا وجود دارد که هر ساله تعداد محدودی دانشجو می‌پذیرند. تعداد متقاضیان برای تحصیل در رشته حقوق، بسیار زیاد است. در سال‌های...

1938
1938
Share

تقریبا 24 دانشکده حقوق در سراسر کانادا وجود دارد که هر ساله تعداد محدودی دانشجو می‌پذیرند. تعداد متقاضیان برای تحصیل در رشته حقوق، بسیار زیاد است. در سال‌های گذشته، برای هر فرصت تحصیلی در این رشته، سه یا چهار متقاضی وجود داشته است. شهریه‌های مدارس حقوق نیز به شدت افزایش داشته‌ است. با منابع، امکانات و فرصت‌های تحصیلی محدود، کمیته‌های پذیرش دانشجو، چاره‌ای جز این ندارند که حتی تقاضای بسیاری از افراد دارای شرایط عالی برای تحصیل را نیز رد کنند.

شرایط لازم برای پذیرش در رشته حقوق
در بیشتر موارد، دانشجویان باید همه یا بیشتر واحد‌های درسی دوره لیسانس تمام وقت یک دانشگاه را تکمیل نموده باشند. در عین حال ترجیح خاصی نسبت به نوع رشته دوره لیسانس برای متقاضیان وجود ندارد و دانشجویان حقوق با سوابق تحصیلی مختلفی مانند علوم، تجارت و بازرگانی، هنر و غیره وارد این رشته تحصیلی می‌شوند. البته در اغلب مدارس حقوق، فرصت‌های بسیار محدودی هم برای کسانی که دارای مدرک تحصیلی دانشگاهی نیستند ولی از زندگی و تجربه کاری ویژه‌ای برخوردار بوده‌اند، در نظر گرفته می‌شود.
مدارس حقوق هنگام پذیرش، نکات متعددی را در نظر می‌گیرند همچنین توصیه نامه‌ها از اساتید قبلی، تجربه کاری و مصاحبه نیز می‌توانند در گرفتن پذیرش موثر باشند.

آزمون ورودی مدارس حقوق
آزمون ورودی مدارس حقوق LSAT Law School Admission Testیک آزمون استاندارد است که شاخصی برای ارزیابی مهارت‌های متقاضی به شمار می‌آید. این آزمون، دربرگیرنده پنج بخش 35 دقیقه‌ای، از سوالات چند گزینه‌ای است، که شامل درک مطلب، استدلال، تحلیل و نیز استدلال منطقی می‌شود. 30 دقیقه نیز برای انشا در نظر گرفته شده که نمره‌ای ندارد ولی نسخه‌ای از آن برای دانشکده حقوق مورد نظر فرستاده می‌شود. نمره این آزمون از 120 تا 180 در نظر گرفته شده است. مراکز زیادی هستند که با ارائه دوره‌ها و یا آزمون‌های مقدماتی (حتی در تعطیلات آخر هفته)، فرد را برای این امتحان آماده می‌کنند.

نمرات و سابقه تحصیلی متقاضیان
بررسی نمرات و سابقه تحصیلی متقاضیان، یک معیار نسبی برای پیش‌بینی چگونگی تحصیلات آنها در آینده است. نوع و سطح واحد‌های درسی که فرد در زمان تحصیل انتخاب کرده است نیز هنگام پذیرش مورد توجه قرار می‌گیرد.

دوره پروانه وکالت
فارغ التحصیل شدن از دانشکده حقوق به خودی خود نمی‌تواند شرط کافی برای وکالت باشد، بلکه فرد باید با موفقیت دوره وکالت را “The Bar Admission Course” در یک استان خاص بگذراند. در این دوره، فرد با قوانین و مقررات و سیستم قضایی آن استان آشنا می‌شود. این برنامه آموزشی می‌تواند تا مدت 2 سال ادامه یابد که معمولا شامل تعلیمات و امتحان وکالت در سطح استان مربوطه است. قبولی در این مرحله و شروع به وکالت در یک استان یا کشور، دلیل و مجوزی برای وکالت در استان‌های دیگر به شمار نمی‌آید و برای وکالت در سایر استان‌ها، باید دوره آن ناحیه را هم بگذراند.

کارآموزی
برای وکالت، علاوه بر مدرک تحصیلی در رشته حقوق از یک مدرسه معتبر، و موفقیت در تکمیل دوره وکالت، فرد باید مرحله ویژه کارآموزی “Articling” را نیز بگذراند. این دوره باید زیر نظر یکی از اعضای واجد شرایط کانون وکلا “Law Society” سپری شود. دوره کارآموزی، در واقع کاری تمام وقت است که در موسسات حقوقی، دادگاه، یا بخش حقوقی ادارات دولتی و شرکت‌های بزرگ انجام می‌شود. طول دوره کارآموزی در استان‌های مختلف، متفاوت هستند.

موفقیت در حرفه وکالت، نتیجه روندی طولانی است که با تحصیل، آموزش، برآمدن از عهده آزمون‌های تخصصی و جدیت در کارآموزی همراه است.

dadgar main author
In this article

به خانواده دادگر بپیوندید

با پیوستن به بزرگترین پرتال حقوقی ایرانیان آمریکای شمالی ،اطلاعات خود را به روز کنید و آخرین اخبار دادگر را هفتگی دریافت کنید. همچنین به قید قرعه برنده یکسال اشتراک رایگان ما شوید.
Email/ایمیل
Name/نام
اطلاعات شما تحت دادگر محفوظ می باشد.